Дъщерята на Робърт Кенеди обяснява защо Хари и Меган ще получат престижна награда

157

Президентът на фондация “ Робърт Ф. Кенеди “ разкри защо херцогът и херцогинята на Съсекс ще получат престижна награда за човешки права, съобщава independent.co.uk

Кери Кенеди, която е дъщеря на Робърт и племенница на Джон Ф. Кенеди, каза, че двойката е избрана за наградата Ripple of Hope за оспорване на „структурата на властта“ на кралското семейство.

Тя добави, че те са заели „героична позиция“ срещу „структурния расизъм в институцията“ на монархията.

Наградата Ripple of Hope е годишна награда, присъждана на „примерни лидери“ и преди това е отивала при президента на САЩ Джо Байдън и бившите президенти Барак Обама и Бил Клинтън.

Кери, адвокат по правата на човека, каза, че херцогът и херцогинята „отидоха в най-старата институция в историята на Обединеното кралство и им казаха какво правят грешно“, добавяйки, че това е „героична“ стъпка.
Престижна гала церемония ще се проведе на 6 декември в Ню Йорк, водена от Алек Болдуин. Той също така ще почете президента на Украйна Володимир Зеленски, Франк Бейкър, съоснователят на Siris, Браян Мойнихан, главен изпълнителен директор на Bank of America, и Майкъл Полски, главен изпълнителен директор на Invenergy.

Очаква се Хари и Меган да присъстват на събитието и се съобщава, че местата на масата им ще струват до 1 милион долара (£841 000).

Говорейки пред списание Vanitatis на испанския онлайн новинарски сайт El Confidencial , Кери беше попитана за мнението си относно критиките, които Хари и Меган получиха за обвинения в расизъм срещу кралското семейство.
„Те знаеха, че ако направят това, ще има последствия, че ще бъдат отстранени, ще загубят семейството си, позицията си в тази структура и че хората ще ги обвиняват за това“, продължи тя.

„Те така или иначе са го направили, защото са вярвали, че не могат да живеят със себе си, ако не поставят под съмнение този авторитет. Мисля, че постъпиха героично, като предприеха тази стъпка.

Това идва, след като професор Дейвид Насау нарече решението да се даде наградата на двойката като „абсурдно“ .

Професор Насоу, който е автор на The Patriarch , книга за бащата на Боби Кенеди, Джоузеф Кенеди, каза: „Намирам го някъде между възвишено нелепо и крещящо нелепо.
„Ако погледнете хората, които са били удостоени с наградата „Робърт Кенеди“ в миналото – Бил и Хилари Клинтън, Нанси Пелоси [председател на Камарата на представителите на САЩ], епископ Дезмънд Туту – и тогава трябва да попитате кои са Хари и Меган прави ли тук?

„Какво, за бога, са направили, за да заслужат това? Какъв процент от богатството на Хари и Меган отива за достойни каузи?“

През март 2021 г. Хари и Меган дадоха експлозивно интервю на Опра Уинфри , в което обвиниха други във „фирмата“ в „расизъм“ и разкриха, че животът като работеща кралска особа кара Меган да обмисля самоубийство.

Херцогинята твърди, че е имало „притеснения“ относно „колко тъмна“ може да е кожата на сина й Арчи, докато тя все още е била бременна с него.

Бъкингамският дворец каза в изявление след интервюто , че въпросите, повдигнати от двойката, „особено този на расата, са тревожни“. В него се добавя: „Въпреки че спомените може да варират, те се приемат много сериозно и ще бъдат разгледани насаме от семейството.“

Превод и редакция „Нова Вест“