Крими

Грандиозна кражба от имот у нас: Задържани са двама украински граждани

Голяма кражба се случи по Черноморието. Бяха задигнати пари и злато на обща стойност над 100 хиляди лева. По случая са задържани двама украински граждани. Органите на реда са претърсили три адреса, при което са открити шперцове, пили, отвертки, заготовки, къртачи – общо 135 броя

Както Ви съобщихме по-рано днес, органите на реда установиха кражба на голяма сума пари от частен имот в Бургаско. По случая са задържани двама украински граждани, като единият от тях е със статут на бежанец. Задигнати са пари и злато на обща стойност над 100 хиляди лева. Очаква се да бъде разгледано искането за налагане на мярка за неотклонение спрямо обвиняемите.

„Един от извършителите на деянието е украински гражданин със статут на постоянно пребиваващ в страната, с хуманитарен статут се подвизава. Другият също е украински гражданин. Не е от постоянно пребиваващите, но има спорадично влизане и излизане на територията на страната”, уточни районният прокурор на Бургас Мария Маркова. За подобно престъпление законът предвижда от 3 до 5 години лишаване то свобода, подчерта тя.

Той живее в България със семейството си от юли тази година – на свободен наем в Бургас, разкри директорът на ОДМВР старши комисар Калоян Калоянов. Чужденците се движели с два автомобила с украински регистрации, допълни той. И двамата мъже са осъждани на територията на Украйна за множество престъпления. „Част от тях са кражби, увреждане на имущество в големи размери, съпротива на орган на власт и т.н.”, уточни ст. ком. Калоянов.

„Кражбата и други кражби, за които продължаваме да работим, се извършват през деня в жилища, в които няма в момента собственици или обитатели”, каза още директорът на ОДМВР Бургас. При претърсване на три адреса, служители на реда открили голям арсенал от уреди, вероятно използвани от мъжете – шперцове, пили, отвертки, заготовки, къртачи – общо 135 броя. Известно било, че обвинените използвали и ръкавици при обирите.

Открити са и различни видове валута – 118 хиляди долара, около 40 хиляди евро, 20 хиляди лева и друга валута. В момента разследващите установяват произхода на парите. Част от задигнатите скъпоценности мъжете укривали в жилище на жена, също украинка.

Украинците са задържани за срок до 72 часа.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Редакция Нова Вест

Скорошни постове

  • Спонсорирани

Пантофи за детска градина, които всяко дете ще хареса: най-добрите модели

Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…

преди 3 седмици
  • Любопитно

Съвсем малка е вероятността да бъде открит живот в Млечния път

Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…

преди 1 месец
  • Любопитно

Как слънчевата радиация влияе на Земята?

Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…

преди 1 месец
  • Свят

Ще се прекрати ли системата all inclusive в Турция?

Една от любимите дестинации на българи може би вече няма да е толкова привлекателна. Отново…

преди 1 месец
  • Свят

Нова гореща вълна ще удари Балканите

Летните горещини продължават. През Западните Балканите ще премине гореща вълна този уикенд, започвайки от Сърбия. …

преди 1 месец
  • Свят

Космически проблем: Може да се наложи на двама астронавти да прекарат месеци извън земното кълбо

Проблемите с безопасността на новата капсула "Старлайнър" на "Боинг" продължават. Заради това все по-възможно изглежда…

преди 1 месец