Пълна прогноза за времето през новата седмица

180

През следващите дни ще се задържи сравнително топло за периода, въпреки че температурите ще се понижат. Ще остане доста динамично, с чести промени на вида на небето и посоката и скоростта на вятъра.

Ще има и валежи, в равнинната част от страната – от дъжд, в отделни дни на места временно ще са интензивни. Без валежи ще е във вторник и към края на периода; тогава ще има и по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. В понеделник в Източна България ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад, но в западната част на Дунавската равнина, до края на деня навсякъде, вятърът ще се обърне от северозапад и ще нахлуе сравнително по-студен въздух.

Във вторник вятърът временно ще отслабне, ще придобие южна компонента и до вечерта отново ще се усили; в сряда в източната половина от страната ще остане южен, умерен до силен. В четвъртък в цялата страна вятърът ще се смени със северозападен, ще бъде умерен и силен и пак ще нахлуе сравнително по-студен въздух.

В петък вятърът ще отслабне без да стихва, ще стане от север-северозапад; валежите ще спрат, от запад на изток и облачността ще се разкъса и ще намалее. В събота ще е без валежи, с разкъсана облачност; вятърът ще отслабне още и в по-голямата част от страната ще стане югоизточен. Температурите ще се понижат, повече минималните.