Това са спасителите на малкия Сашко. Отказват наградата от 100 000 лева

3309

Както вече съобщихме днес беше открит Александър от Перник, детето изчезна на 11 ноември и всички се молеха то да бъде открито живо и здраво. И чудото се случи.

„Имаме повод да се усмихнем след 8 дни. Сашко е намерен жив. Искам да поздравя МВР и прокуратурата. Направи се нов маршрут за издирване. Детето е в добро състояние, контактно е, ще остане в „Пирогов“ до понеделник и ви моля да не го притеснявате“. Това заяви кметът на Перник Станислав Владимиров за малкия Сашко, който беше открит днес от доброволци, след като изчезна на 11-и ноември.

Той е намерен от делтапланеристи в гъста гориста местност край Радомир. Те казаха, че не искат наградата от 100 000 лв., която обяви бащата и допълниха, че от първия ден издирват момченцето. Спасителите на малкия Александър казаха още, че според тях той се е борил в планината и е оцелял сам.

Те са минавали през мястото, където е открит Сашко и преди това, но не са го открили, което според тях означава, че той се е движил. Припомниха, че понякога планината може да е мащеха, но явно за детето се е оказала майка. Директорът на полицията в Перник допълни, че засега няма данни момчето да е било отвлечено.