Тялото на Анахид Тачева пристига в България. Кога ще е опелото

blank
Снимка: кадър БНТ

Стана ясно кога ще бъде поклонението пред Анахид Тачева, която си отиде от този свят малко след своя рожден ден, когато навърши 82 години. Поклонението ще бъде в сряда, от 14:30 ч в църквата „Свети Седмочисленици“ в София.

Анахид Тачева е родена на 15 октомври 1940 година в София. Печели конкурс на Българската телевизия едва на 22 години, през 1962 година, и оттогава дълги години е говорителка на Първа програма.

Анахид Тачева става една от най-известните и разпознаваеми говорителки. Толкова е популярна, че митовете за нея са повече от истината. В коридорите на телевизията още се разказват легенди, че е успявала да научи наизуст изключително дълги текстове, за да ги представи на екрана. Тогава, когато е нямало аутокю.

Първият ѝ съпруг е актьорът Коста Цонев. Тя се омъжва за него през 1958 година. После се развеждат и отново се женят. Легендарният водещ Димитър Цонев е техен син.

През 2016 г. Анахид Тачева изключително тежко приема смъртта на сина си. Тя има и две дъщери – Теодора и Анахид от втория ѝ брак с Васил Тачев.