Настъпи денят на Черния петък. Ето най-известните магазини в България, които предлагат продуктите си (СПИСЪК)

75

Първо започваме с това какво всъщност представлява понятието „Черен петък“, кой го е измислил и е дал наименованието му. Заедно ще проследим как еволюира той през всичките години, от неговото създаване, до днешни времена, както и кои са магазините, които в днешния ден предлагат своята намалена стока

Като понятие, „Черният петък“ е словосъчетание с две значения. По-съвременното се отнася за деня, който е след Деня на благодарността в САЩ, който традиционно е и празник за много служители.

В историята, Черният петък се свързва с катастрофа, случила се на фондовия пазар, а датата е 24 септември 1869 г. На този ден, след период на неочаквани спекулации, цената на златото паднала и пазарът се сринал.

Нека обобщим всичко дотук в няколко кратки изречения. „Традицията“, която този ден повелява още от минали години, а и до днес, е всички търговци на едро и дребно, да изкарат своите стоки, намалени разбира се, още от ранни зори, та и от предната нощ, за да привлекат възможно най-голям брой клиенти, които да закупят от тях стоката, която те им предлагат.

Когато отворите Гугъл и напишете „Черен петък“, какво е първото нещо, което ви излиза на екран? От всеки един сайт, който предлага намалени стоки в този ден, ще започнат да ви се появяват реклами на всеки от тях, заедно с продуктите, които се предлагат.

Вижте списък с магазините тук:

Emag- Компанията предлага широка гама от продукти в разнообразни категории. Като започнем от смартфони, таблети, компютри, слушалки, домакински електроуреди и стигнем до парфюми и козметика.

ZORA-Предлагат телевизори, Аудио, Гейминг, телефони и таблети, лаптопи, смарт часовници, монитори, домакински електроуреди и много други

Fashiondays– Дамска и мъжка Мода, Аксесоари, Часовници, Детски дрехи

Parfium.bg- Дамски и мъжки оригинални маркови парфюми.

Hygeawatersystem-Дестилатори за вода, пречистватели за въздух

Obuvki.bg– Разнообразие от  мъжки, дамски и детски обувки.

Notino- Сайтът предлага разнообразие от козметика, бюджетна и такава с по-висок клас.

Aboutyou- Основното, предлагащо се тук е на тема мода и аксесоари,

Topshop- Онлайн телешоп магазин, телешоп оферти, фитнес, красота, здраве, домакинство, кухня, матраци и още.

Answear- Онлайн магазин за дрехи, обувки, аксесоари спортни стоки, както и неща за дома.