Политика

Джо Байдън ще има нужда от адвокати. Ето за какво ще бъде разследван

Американския президент ще има нужда от адвокати тъй като ще му предстои да се сблъска с вълна от разследвания. Очаква се те да бъдат предприето от служители които той самия е назначил. Републиканците предвиждат ответни действия срещу демократите, след като партията на Байдън се намеси в първичните избори на Републиканската партия тази година, подкрепяйки поддържащи Тръмп кандидати, оказали се по-лесни за побеждаване на парламентраните избори.

„Републиканците в САЩ се готвят за отмъщение срещу президента Джо Байдън с разследвания по всякакви въпроси – от изтеглянето от Афганистан до имиграцията на южната американска граница“, пише в. „Гардиън“.

„Байдън ще има нужда от адвокати, след като е на път да се сблъска с вълна от разследвания, които се очаква да бъдат предприети срещу самия него, срещу назначени от него служители и тяхното поведение. Не е невъзможно дори републиканците да се опитат да задействат импийчмънт срещу Байдън в един контролиран от тях Конгрес (двукамарния парламент във Вашингтон)“, отбелязва британското издание в коментарна статия.

„Демократите готвят ответен удар срещу очакваните разследвания от републиканците в Конгреса“.

Група стратези от Демократическата партия започват проект за милиони долари в тази посока. Инициативата ще включва екипи за бързо реагиране, специалисти по разследвания, социолози и платена медийна кампания с цел републиканците да бъдат принудени да се отбраняват, заяви основателят на проекта Кайл Хериг в интервю за американския вестник. Според Хериг „Проектът за почтеност в Конгреса“ ще служи като водещ боен щаб, който ще разследва разследващите.

Дългогодишният стратег от Демократическата партия Брад Удхаус определи задаващите се разследвания, за които се готвят републиканците, като „вендета“ след предприетите от демократите разследвания и две процедури за импийчмънт срещу бившия президент Доналд Тръмп когато те контролираха Конгреса. По думите му проектът „ще използва всяка налична тактика“. „Не е достатъчно да чакаме, за да видим какво ще направят те и колко далеч ще стигнат“, каза Удхаус, цитиран от изданието.

Анализатори казват, че инвестирането на средства от демократите във вътрешните изборни надпревари на Републиканската партия в редица щати е оставило републиканците с по-малко на брой добри възможности за запазване или завоюване на места на вота за парламент.

Републиканци тази седмица определиха тактиката на демократите като неетична, но ефективна. Републиканският депутат Остин Скот от Джорджия заяви, че според него и двете партии би трябвало да спазват кодекс на поведение, който да изключва намесата им в първичните избори една на друга. Ако това не стане, той смята, че републиканците също трябва да действат така. Други политици от Републиканската партия обаче не са съгласни. „Сега това може да е проработило, но то просто не е правилно“, каза конгресменът републиканец Пол Госар.

По публикацията работи: Велислава Велева

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Редакция Нова Вест

Скорошни постове

  • България

Какво да купите за подарък за Деня на Майката?

Празнуването на Деня на Майката може да се проведе по много различни начини, но е…

преди 1 месец
  • Спонсорирани

Мъжките суичъри в дамските тоалети – вижте защо са толкова популярни

Суитшъртите са толкова удобни и универсални дрехи, че може би ще искате да имате няколко…

преди 2 месеца
  • Спонсорирани

Пазарувай от вкъщи бързо и удобно

Развитието на дигиталния свят бележи промени в редица аспекти от живота на хората и предоставя…

преди 2 месеца
  • Спонсорирани

Маркучи за въздух: Какво трябва да знаем и как да изберем?

Маркучите за въздух са важен компонент, който има множество индустриални и домашни приложения. Те са…

преди 4 месеца
  • Спонсорирани

Обувки за детската градина: Осигурете комфорт и безопасност за вашето дете

Като родители ние винаги искаме най-доброто за нашите деца, особено когато става въпрос за тяхното…

преди 10 месеца
  • Спонсорирани

Защо да наемем компактна кола за краткосрочно пътуване

Наемането на автомобил за кратко пътуване предлага редица ползи, особено когато разполагаме с ограничено време,…

преди 10 месеца