България

Бойко Борисов: Смесено гласуване – може ли това да е „атентат“ срещу демокрацията?

Председателят на партия ГЕРБ днес свика извънредно заседание на ПГ. То се проведежда от 8:30 часа днес в централата на партията. На брифинга, Борисов критикува и своите, че е имало ненужен драматизъм и шефът на правната комисия Радомир Чолаков е можел да прекъсне среднощното заседание и да го продължи на следващия ден.

 

„Чудех се много, когато на правната комисия приехме предложението на „Продължаваме промяната“ и Кирил Петков законопроект на КПКОНПИ. Всъщност те са търсили повод да счупят и последното работещо Народно събрание. Това е нашият прочит. Атентат срещу демокрацията ангажимент, поет при избирателите, да се приеме смесено гласуване – може ли това да е атентат срещу демокрацията.“ Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията след срещата с парламентарната група на партията.

„Те са си търсили повод да счупят и последната работеща институция –  Народното събрание. Това е атентат срещу демокрацията.“, допълни още той.

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира напускането на парламента от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. Той свика извънредно заседание на ПГ на ГЕРБ, заради което кворумът за началото на днешното заседание на парламента не бе събран, тъй като ПП и ДБ я напуснаха пленарната зала вчера.

„Търсят си повод да излязат от парламента и да отидат на избори, защото апокалипсисът след тях е непоправим, коментира Борисов. И предложи всички заедно да се върнат още днес в пленарната зала и да отворят пред медиите отново темата за Изборния кодекс. Защото иначе парламентът нямало да работи и удължаването на бюджета нямало да мине.“

Ако този законопроект влезе в пленарна зала, ние ясно декларираме, че ГЕРБ и СДС ще оттеглят законопроекта. Ще останат Обществения съвет, оставането на район „Чужбина“, посочи Борисов. Той призова отново депутатите да върнат числото 40 подписа за отваряне на секция в чужбина, попита по каква формула е избрано това число. „Ние няма да се откажем от хартиeената бюлетина и от машинното гласуване още преди казахме – да въведем същите машини като в Австралия ние нямаме доверие на машините на Мадуро да ние сме за машинното гласуване.“

 

По публикацията работи: Велислава Велева

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Редакция Нова Вест

Скорошни постове

  • България

Фирмата, замесена в скандала с бития пациент, взела милиони по време на служебните правителства

хранителната фирма „Брадърс Секюрити“, чиито служители бяха замесени в скандала с бития мъж, който по-късно…

преди 3 дни
  • Лайфстайл

Алла Пугачова е в много тежко и се нуждае от специално лечение

Известният шоумен и приближен на певицата Стас Барецки свидетелства, че състоянието на Пугачова е много…

преди 3 дни
  • Любопитно

Днес е голям световен празник. Ден на риболова

Официално 27 юни се чества за Световен ден на риболова от 1985 г. по решение…

преди 3 дни
  • Бизнес

Шефа на БНБ: Влизането в еврозоната е политическо решение, у нас сега такова липсва

Преди Хърватия да влезе в еврозоната, ние бяхме с по-добър кредитен рейтинг от тях, сега…

преди 3 дни
  • Свят

Руснаците се завряха се и в канализацията, но не успяха да превземат този град

"Дори промъкването през водопроводните тръби не помага на руските войски да превземат Часов Яр", пише Forbes…

преди 3 дни
  • Спорт

Тартор на Сектор „Б“ и още 13 левскари бяха осъдени

Феновете на Левски, които организираха протест срещу собственика Наско Сираков и забавиха началото на домакинския…

преди 3 дни