Ако стъпите на този остров, най-вероятно няма да останете живи (ВИДЕО)

860

Става въпрос за остров Северен Сентинел. През 2011 година коренното му население (сентинелците) наброява 39 души. За тях е известно, че са изключително враждебно настроени към останалите хора и видят ли такива ги нападат с копия и стрели.

Остров Северен Сентинел е едно от местата, които никак не е препоръчително да посещавате. Той е част от Андаманския архипелаг в Бенгалския залив. Обграден е с коралови рифове, а по-голямата част от него е покрита с гори. Интересното е, че ако стъпите на него, няма да бъдете арестувани, но е много вероятно да заплатите с живота си, пише Нова.

Коренното население на острова са сентинелците, които към 2011 г. наброяват 39 души. Те отказват контакт с външни хора и са настроени изключително враждебно към тях. Посрещат ги с копия и стрели. Това е едно от последните племена на Земята, с които все още не е установен контакт.

Причината за това е, че евентуален досег с туристи може да донесе болести, към които сентинелците нямат имунитет, или пък да предизвика насилие. Около острова е установена забранена зона с радиус 4,8 км.

По публикацията работи: Пламена Сутева