Песков: Целите на Русия са ясни, а те могат да се постигнат или с преговори, или със „специалната военна операция“

169

Това заяви прессекретарят на президента на Русия Владимир Путин – Дмитрий Песков. Той посочи, че целите на Русия са били подробно съобщени на украинската страна още през месец март.

Целите на Русия в Украйна са известни и могат да бъдат постигнати както чрез преговори, така и чрез „специалната военна операция“. Това заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков в отговор на въпрос коя страна трябва да бъде инициатор на възобновяването на контактите, предава ТАСС.

Говорителят на Кремъл подчерта, че целите на Русия са били подробно съобщени на украинската страна по време на преговорите през март, а „украинците ги знаят добре“. Освен това, преговарящите и на двете делегации в Истанбул през март са се съгласили по текста на документа, „следователно нашата позиция и позицията на нашия президент тук са напълно разбрани и известни“, пише „Фокус“.

„Киев обаче е кодифицирал невъзможността за продължаване на преговорите с руската страна“, заключи представителят на руския президент Владимир Путин.

По публикацията работи: Пламена Сутева