Атанасова каза какво могат да направят ГЕРБ, заедно с ДБ

192

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова заяви, че парламентарните групи на ГЕРБ и ДБ могат заедно да търсят и намират решения, които да държат и да определят евроатлантическия път на България, като това е доказано от началото на този парламент

От началото на този парламент сме доказали, че заедно с „Демократична България“ (ДБ) можем да търсим и намираме решения, които да държат и да определят евроатлантическия път на България. Нашите две парламентарни групи, а и не само, са гарант за това. Това каза Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС по време на среща за намиране на базов консенсус с представителите на ДБ, пише novini.bg.

По време на срещата бяха обсъдени основните приоритети пред страната, свързани с приемането в еврозоната, бюджетната и фискална политика, както и свързани с осигуряването на сигурността проблеми. Обсъждането е част от поредица от срещи в търсене на по-широки парламентарни мнозинства и базов консенсус, инициирани от ГЕРБ-СДС. Такива вече бяха проведени с представителите на „Продължаваме Промяната“, „БСП за България“ и „Възраждане“.

От „Демократична България“ апелираха да не се правят бързи промени в Изборния кодекс. Председателят на ПГ на „Демократична България“ Христо Иванов изрази загриженост. „Ние сме притеснени от самия процес, както той в момента се конфигурира. Има огромно количество предложения между първо и второ четене, които прекрояват изборния процес в България“, коментира той.

Ние предлагаме преброителни центрове, след като виждаме промяна във философията на машинното гласуване. Има отстъпление от теми, по които има дългосрочен обществен консенсус, добави Иванов. Той бе категоричен, че не може с такава скорост, такъв обем от изменения да бъдат прокарани, изглежда като „поредното прокарване с ритник“, каза Иванов. Рискуваме да променим фундаментално изборната система – моят призив е малко да забавим топката, добави той.

По публикацията работи: Пламена Сутева