Във Филипините се роди 8 – милиардният жител на планетата. Той е момиченце на име Винис (СНИМКИ)

62

На бял свят се появи 8 – милиардният жител на планетата. Той е  момиченце, родено в Тондо, Манила. Бебето Винис беше посрещнато на 15 ноември от медицинските сестри в Мемориалната болница на д-р Хосе Фабела, както и от представители на Комисията по население и развитие.

Майката на бебето Маргарита Вилоренте е родила през последната нощ в 1:29 сутринта. „Току-що станахме свидетели на осеммилиардното бебе в света във Филипините. Така че изчакахме около два часа, започвайки от 23:00 снощи и бебето беше родено около 1:29 сутринта, нормално спонтанно раждане“, каза д-р Ромео Битуин, главен професионален медицински персонал на болницата, в доклад от GMA News.

Нейното раждане се случва точно днес когато от „Организацията на обединените нации“ прогнозира само часове преди раждането, че световното население ще достигне осем милиарда във вторник и дори беше поставило обратно броене на своя уебсайт, за да отбележи събитието. „Крайъгълният камък е повод да отпразнуваме разнообразието и напредъка, като същевременно отчитаме споделената отговорност на човечеството за планетата“, предават от philstarlife.com

Междуправителствената организация приписва растежа на постепенното увеличаване на продължителността на човешкия живот поради „подобренията в общественото здраве, храненето, личната хигиена и медицината“. То е причинено и от високите и постоянни нива на раждаемост в някои страни.

 

По публикацията работи: Велислава Велева