Полицията с важен призив към граждани

288

Полицията в Шумен съобщи за получени сигнали, свързани с много опити за телефонни измами във Велики Преслав, Шуменско. Служителите на реда отправят призив към гражданите, при провеждани съмнителни разговори, веднага да се обърнат към телефон 112.

Съобщения за опити за телефонни измами са получени в дежурната част в ОДМВР-Шумен снощи.

Атаките са били чрез стационарни телефони във Велики Преслав.

Пред полицейските служители граждани са споделили, че са получили обаждания от хора, които се представят за полицаи и им съобщават, че полицията е организирала акция за залавяне на телефонни измамници.

Молят да им съдействат и ако получат обаждане от хора, които им искат пари по телефона да ги хвърлят през терасите, за да могат да бъдат заловени измамниците. В един от случаите е вкарана в обращение добре познатата схема за пострадал близък, който има нужда от лечение и за това са необходими пари.

Полицията призовава хората да не се подлъгват, да не предоставят лични данни и по никакъв повод да не дават парична сума на непознати хора.

„ПРИЗОВАВАМЕ гражданите при съмнителни разговори веднага да подадат сигнал на телефон 112. Умоляваме всички, които имат възрастни родители и роднини да им обяснят за измамните схеми и сценарии и да ги предупредят да не дават по никакъв повод пари, искани по телефон“, казват от полицията.