Лидерът на ГЕРБ каза какво да очаква България. Избухна пред журналисти (ВИДЕО)

239

Очаква ни зимата на Асен Василев с бюджет в този вариант. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Пловдив. Бойко Борисов посочи и това дали е оптимистично настроен относно съставяне на редовен кабинет. По време на изявлението Борисов си изпусна нервите и избухна пред журналистите заради случката с ареста му и Кирил Петков.

С бюджет в този вариант ни очаква зимата на Асен Василев. Това каза лидерът на ГЕРБ от Пловдив. В отговор на въпрос дали ще подкрепи удължаването на този бюджет, той цитира думи на икономиста от КТ “Подкрепа” Ваня Григорова. В ефира на Нова телевизия тя каза, че наскоро синдикатите не са получили подкрепа от Асен Василев, тогава финансов министър, за увеличение на минималната работна заплата.

“Този бюджет имаше 200 гласа от ГЕРБ. Ние не само го подкрепихме, но основната подкрепа за бизнеса беше изцяло от нашите депутати”, каза Бойко Борисов и попита: “С какво се промени този бюджет за месец и половина, че ме питате дали ще го подкрепя?”.

Той постави и въпрос трябва ли Асен Василев отново да бъде финансов министър, ако “бюджетът му не може да се задържи и месец”.

Лидерът на ГЕРБ отново предложи подкрепа за удължаване на Бюджет 2022, но при едно условие – писмено споразумение между партиите, че ще се правят промени по предварително уговорени пера.

“Ние можем да подкрепим всичко в името на хората. Ако се съгласят на предложението, ще ги подкрепим. Тръгнат ли да правят глупости – ще бъдат свалени, защото ние няма да се цапаме повече с тях”, категоричен бе Борисов.

Той каза още, че е “оптимист” за съставянето на правителство. “Като не се харесваме, слагаме един списък с това, което е важно, подкрепяме го и това е”, заключи лидерът на ГЕРБ.

На въпрос дали има претенции да е премиер, Бойко Борисов отвърна следното:

„В друга държава това нямаше да се обсъжда. Нито има по-опитен, нито по-можещ, нито с по-голям авторитет навън, защото миграционната криза ще я спра веднага“.

На въпрос дали е готов за премиер, Борисов каза:

„Не, няма да го причиня това нито на себе си, нито на семейството, нито на партията“.

След това Бойко Борисов избухна пред журналистите:

„Защото вие виждате, в една демократична държава излиза министър-председателят и казва „Аз арестувам моя опонент“. И това за вас е нищо. Това за вас не е скандал. И вие същите говорите за правова държава. Не ви ли е срам? Той се хвали, че ме е арестувал. Пред децата и пред семейството с бременно дете. Не те ли е срам като журналист? Или не си? Извинявай за тона, но всичко това ми е минало през главата. Защото сега щеше да има нула миграция. Извинявайте още веднъж, нищо лично към вас“.