Разкриха интересна мистерия около популярната анимация „Семейство Симпсън“

150

Много популярният анимационен сериал „Семейство Симпсън“ се излъчва цели 33 години, а Хоумър, Мардж, Барт са станали част от популярната култура навсякъде. Мнозина от най-големите фенове на сериала обаче вероятно не знаят защо героите са жълти. Създателят на популярната анимация разкри кой стои зад идеята семейството да бъде именно в жълт цвят.

Създателят на популярното анимационно семейство Мат Грейнинг разкри защо семейство Симпсън не е в друг цвят, а точно в жълто. Той сподели, че идеята е хрумнала на аниматорка и той веднага я е прегърнал. Това е споделил създателят на идеята в интервю за Би Би Си.

„Веднага щом ми го показа, аз отвърнах: „Това е отговорът!“ Когато прелиствате каналите с дистанционното управление и екранът светва в жълто, знаете, че ще гледате „Семейство Симпсън“, казва Грейнинг и добавя, че не е искал да избира „конвенционални анимационни цветове“ за героите.

Поредицата е изключително популярна и то в световен мащаб и предизвиква фурор с появата си. Вероятно някога е било странно за телевизионните зрители да виждат герои със светложълта кожа. Явно обаче този избор е доста печеливш като има и научни доказателства за това. Известно е, че жълтото има психологически ефект върху човешкия мозък. Заради начина, по който очите ни възприемат светлината, жълтото е най-видимият цвят за човешкото око и носи радост и оптимизъм.

По публикацията работи: Велислава Велева