Слави за срещата между ГЕРБ И ПП: „Това, което гледах сутринта беше отвратително и позорно“

100

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов коментира провелата се днес среща между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“. Двете партии се разбраха експертни групи ще работят по бюджета за следващата година. А Кирил Петков категорично подчерта, че ПП остават конструктивна опозиция и че това не е разговор за подкрепа на първи мандат, няма да подкрепим първи мандат.

По думите на Трифонов, чрез тази среща Кирил Петков и Асен Василев плюха на над 200 дни протести. „Журналистите кудкудякаха, медиите пригласяха, а аз си представих какво щеше да стане, ако “Има такъв народ” бяха направили среща с ГЕРБ – нещо, което можехме да направим три пъти, но не го направихме.

И тези, които ме обвиняваха, че съм “мафия”, всъщност са кандидат-мафията, която си направи среща с мафията. Знам, че “интереса клати феса”, но в случая “феса” клати всички“, написа той в профила си във Фейсбук.

„Дали ще има правителство или избори не знам, но знам, че хората в крайна сметка ще осъзнаят, че те са господари на политиците и ще променят системата“, посочва в заключение Трифонов.

Публикуваме пълния текст на коментара му без редакторска намеса: