Кирил Петков: Говорейки пред медиите с пълна прозрачност е начинът по който този тип дискусии могат да се провеждат

106

Днес се състои срещата между политическите партии Продължаваме промяната и ГЕРБ. Той коментира че ще от тяхната политическа партия ще останат в конструктивна опозиция и няма да подкрепят политическата партия, която държи първия мандат.

„Говорейки за истинските решения пред медиите с пълна прозрачност е начинът, по който този тип дискусии могат да се провеждат. Това каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков по време срещата с ГЕРБ. Петков изказа съболезнования на близките на загиналия граничен полицай. И добави, че за този тип трагедии трябва да се направи всичко, за да не се повтарят.

„Ние дойдохме продължавайки нашите принципи и обещания за конструктивен диалог. Ние ще следваме два принципа – обещанията, които сме дали преди изборите и трябва да се изпълняват след изборите. Това искаме да го въведем като стандарт и за „Продължаваме промяната“ и за политиката. Второ ще направим всичко възможно да намерим решения за българските граждани. Ние оставаме на много ясна позиция като конструктивна опозиция. Това не е разговор за подкрепа на първия мандат, но това че сме в този голям състав показва голямо желание да работим така че истинските решения да се случат. Имаме цялостна програма и сме готови да работим по други приоритети, като социална политика, сигурност за бизнеса, антикорупционна политика, отбеляза Петков.

Имаме заложен БВП 150 млрд., а реално можем да покачваме 165 млрд. Увеличението спрямо 2021 г. било от 27 млрд. Догодина очакваното увеличение било от 30 млрд. по-висок от заложеното в бюджета. Това води до допълнителни приходи от около 11 млрд. Тук са заложени и всички съществуващи социални разходи. За увеличението на пенсиите се предлага 10% в началото на годината и 10% юни. Имаме допълнителни приходи от 11 млрд. и допълнителни разходи от около 8 млрд. Причината да ги представим е, че пред нас не стои избора бюджетна дисциплина или социален пакет, обясни Асен Василев

 

По публикацията работи: Велислава Велева