Дефицитът на ето тези витамини може да застраши сериозно здравето ни

58

Според австралийски учени установиха, че дефицитът на определени витамини в човешкото тяло увеличава риска от развитие на рак и шансовете за смърт, както и предразполага за белодробни и сърдечни заболявания.

Проучвания на учени от цял ​​свят показват, че около 60 процента от хората, за които е установено, че имат дефицит на един определен витамин, са имали неврологични заболявания. Става въпрос за витамин D. Освен това тези, които не получават достатъчно от „слънчевия витамин“, са с 29 процента по-склонни да умрат от инфаркт, споделят от zdrave.to

Наблюденията на австралийските учени са известни отдавна. При хората с нормална концентрация на витамин D преживяемостта е по-висока, а развитието на опасни онкологични процеси и сърдечно-съдови заболявания е по-малко. Витамин D влияе върху функционирането на всички органи на човешкото тяло. Липсата му се отразява неблагоприятно на работата на сърцето, така че хората с неговия дефицит често развиват коронарни заболявания и нарушения на сърдечния ритъм. Това от своя страна може дори да провокира внезапен сърдечен арест.

Важно е да набавяме на организма си витамини от цялата група D като например витамин B9 който се нарича още „фолиева киселина“. Той влияе върху генетиката и хормоналните процеси в организма ни.

По публикацията работи: Велислава Велева