Шаламанов съобщи за риск за националната сигурност

284

Някои партии у нас се държат като руски, а това е риск за националната ни сигурност. Това е мнението на бившия военен министър Велизар Шаламанов. Според него твърденията, че изпращането на оръжия за Украйна, могат да вкарат страната ни във война, са дело на пропагандата на Кремъл в България.

Твърдението, че с изпращане на оръжия за Украйна България ще бъде вкарана във война, е манипулативно и е част от пропагандата на Кремъл в България. Това каза бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов по повод изказвания на БСП и „Възраждане”. В България част от институциите и партиите се държат като руски и това е риск за националната сигурност, каза още той в ефира на Nova News.

„Няма риск България да бъде вкарана във война, освен ако Русия не вземе решение да извърши терористични актове и саботажи, каквото е предположението за взривяване на „Северен поток“. Както знаем, на наша територия в миналото са взривявани военни обекти и има предположение, че това са действия на ГРУ на руската армия. Така че срещу това трябва да се действа със силите на ДАНС, прокуратурата, специалните служби, парламента. И се действа в защита на интересите, а не чрез снишаване”, обясни бившият военен министър.

Той каза, че е обществена тайна, че България е изнесла въоръжение за Украйна точно с подписите на Корнелия Нинова чрез Полша и други страни. ”България е единствената страна в НАТО, която не е предоставила военна помощ. Каквото дават Естония, Литва, Латвия, Полша, Словакия, Хърватска, Румъния, Гърция, Северна Македония, това може да даде и България”, заяви Шаламанов.

По публикацията работи: Пламена Сутева