Корнелия Нинова с остър въпрос към ПП

164

Корнелия Нинова посочи от парламентарната трибуна, че БСП винаги е била на страната на мира и против разрушението на войната. Затова лидерът на левицата открои категоричното мнение на БСП, че оръжие за Украйна не бива да се изпраща. Нинова разкритикува поведението на „Продължаваме Промяната“ и отправи въпрос към партията

„За нас от БСП-За България най-висшата цивилизационна ценност е мирът. Ние сме партия на мира. Смятаме, че с предоставяне на оръжие на която и да от две воюващи страни, мир не може да се постигне. Повече оръжие означава повече война“, заяви категорично от парламентарната трибуна председателят на БСП Корнелия Нинова. Това се случи по време на дебатите по решението за изпращане на военна помощ на Украйна.

„Винаги сме били против износа на оръжие за Украйна и смятаме, че това ни прави страна в конфликта“, категорична беше тя.

„Нашата позиция е последователна. На ГЕРБ и ДБ е категорично последователна. ДПС – ясни и последователни. Тези партии заслужават уважение за това, че ясно чисто, последователно, макар и на обратно на нашето мнение, излизат и си ги казват пред българските граждани“, каза тя.

Тя припомни как БСП е била критикувана за „връщане на статуквото“ заради подкрепата за Вежди Рашидов за председател на парламента и попита „Продължаваме промяната“: „Вие влизате ли в статуквото с ДПС и ГЕРБ в коалиция на войната срещу коалицията на хартията, както наричате промяната в Изборния кодекс? И кое е по-стряскащо за България и за българския народ – да разговаряме за промени в Изборния кодекс и връщане на правото на всеки да може да гласува или да правите коалиция на войната, която да привлече България като страна в конфликта?“.

„Ние зовем за мир“, завърши лидерът на БСП.