Здравният ни министър Асен Меджидиев обяви, че вече окончателно е избран терен за Национална детска болница

32

Здравният ни министър Асен Меджидиев обяви добрата новина на брифинг в Министерски съвет заедно с регионалният министър Иван Шишков. Теренът се намира в кв. “Овча купел”.

Асен Меджидиев обяви, че вече окончателно е избран терен за изграждане на Национална детска болница, който отговаря на почти всички критерии, които са били поставени за модерна европейска детска болница.

“Теренът е изключително подходящ заради климата на конкретното място и заради своята локация. Теренът позволява да бъде построен и хотел за родители, рехабилитационен център и всичко друго, според потребностите, които са заложени”, поясни здравният министър. Той допълни че първо теренът и бил отреден за болничен комплекс но проблемът там е бил че е имало само един частен имот. След разговор със собствениците на имота предстои теренът да бъде прехвърлен на държавата.

В следващите месеци, през които предстои проектиране, екип на МЗ заедно с инвеститора ще посетят няколко детски болници в Европа. “Искаме детската болница да бъде на изключително високо ниво”, заяви д-р Меджидиев.

“Когато се прави върху нов терен – няма компромиси. Ще се изгради чисто нова сграда. В нея ще има всичко необходимо”, категоричен бе и Шишков.

 

 

По публикацията работи: Велислава Велева