Добро дело от страна на млада женена двойка – зарадваха приют за бездомни животни

41

Млада двойка от гр. Русе предпочете да дари парите от своята сватба за приют за домашни животни. Добрата идея се е зародила у тях спонтанно и са се се свързали с местния кастрационен център за да получат информация за нуждите на животните в приюта.

Да направиш добро вместо да се насладиш на сватбени подаръци и почивка – това предпочетоха младоженци от гр. Русе. Те дариха парите от сватбата си за един от кастрационните центрове за животни в града.

Те помолили гостите вместо да им подаряват букети и вести да подкрепят тяхната инициатива. „Решението ни беше спонтанно, искахме да направим добро ,особено що се отнася за животинките „,коментира младоженеца пред ефира на Бнт.

Влюбената двойка е събрала цял бус, пълен с консумативи, които са дарили гостите на сватбата за нуждите на центъра. „Дойдохме на място и попитахме от какво имат нужда, и да им го набавим“, коментира още двойката.

На въпроса как са реагирали приятели и близките на двойката, те споделиха ,че всички са реагирали страхотно и са били щедри в своите дарение. Д-р Катерина Маркова, която е част от екипа на „Кастрационен център с клиника за бездомни животни“, гр. Русе сподели, че са получили материали за около половин година за дезинфекция, котешки тоалетни ,които са от огромна нужда в момента. Към дарените продукти са били още консерви с храна за кучетата, от които имат много голяма нужда.

„Тъй като голяма част от тях са болни, получават хапчетата си чрез храната, затова количествата ни свършват бързо“ .За мен беше огромна изненада, че има двама млади суши ,които искат да направят дарение. Направихме малък списък с основни неща, от които имаме нужда ,а когато видях целият бус пълен с толкова много неща.“, допълни още тя.

Младата двойка се надява техния добър пример да последват и други желаещи, които искат да подадат ръка на животните в беда.

 

По публикацията работи: Велислава Велева