Байдън се обърка: Забрави къде и как е загубил сина си (ВИДЕО)

297

Първо президентът на САЩ обърка военния конфликт в Украйна с този в Ирак. След това Байдън побърза да оправдае грешката си, но вместо това направи още по-голяма. Заяви, че е загубил сина си Бю Байдън в Ирак, при положение, че той почина през 2015 година в болница в щата Мериленд заради болест

Президентът на САЩ Джо Байдън, който на 20 ноември ще навърши 80 години, за пореден път допусна неволна грешка по време на своя публична реч във Флорида.

На мероприятието американският лидер коментираше инфлацията, когато в един момент обърка войната в Украйна с войната в Ирак.

Инфлацията е световен проблем поради войната в Ирак и отражението ѝ върху петрола и това, което прави Русия, посочи той.

Осъзнавайки неточността си, Байдън побърза да се оправдае, казвайки, че в Ирак е загубил сина си. Това обаче се оказа още по-голяма грешка, тъй като синът му – Бю Байдън, умира през 2015 г., но не в Ирак, а в болница в щата Мериленд вследствие на мозъчен тумор на 46-годишна възраст.

Впоследствие Байдън, подхващайки темата с цената на лекарствата в САЩ, обясни, че синът му всъщност умира в болница в страната, а не като войник в Ирак, информира 20minutos.

По публикацията работи: Пламена Сутева