Ето какво обеща Шолц на Зеленски

179

Германският канцлер обеща на украинския президент да продължи с предоставянето на помощ за Украйна. Това се случи по време на телефонен разговор. Обещаната помощ ще бъде политическа, финансова, хуманитарна и военна

Вчера канцлерът на Германия Олаф Шолц проведе разговор по телефона с президента на Украйна Володимир Зеленски и го увери, че Берлин ще продължи да оказва на Киев политическа, финансова, хуманитарна и военна помощ, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на германското правителство.

Олаф Шолц осъди бомбардировките на цивилна инфраструктура от руските войски и окачестви обвиненията, които Русия отправя срещу Украйна във връзка с предполагаеми планове на Киев да използва т.нар. „мръсна бомба“ – бомба, при чиято употреба се разпръсква радиоактивен материал, пише БТА.

„Канцлерът е на едно мнение с украинския президент, че независимото разследване на Международната агенция за атомна енергия, което ще бъде извършено по инициатива на Украйна, ще разсее съмненията по тази тема“, се казва още в изявлението на германското правителство.

По публикацията работи: Пламена Сутева