Много добри новини: Вижте какви температури се задават

131

През започващата седмица вероятността за валежи е малка, температурите ще се задържат по-високи от обичайните за периода. Най-високи ще са максималните в сряда, когато на места ще достигат 25°-27°. Ще има и много слънчеви часове. В понеделник по-значителна ниска облачност ще има преди обяд над Източна България; там ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток.

Над останалата част от страната ще бъде предимно слънчево със слаб северозападен вятър. Във вторник ще е почти тихо, сутрешни мъгли и ниска облачност ще има по поречието на Дунав и в отделни котловини. В сряда също ще преобладава слънчево време, с разкъсана висока, по-късно и средна облачност. Ще се появи вятър от запад-северозапад и в Дунавската равнина ще се усили до умерен.

В четвъртък и петък ще има по-значителни временни увеличения на облачността. Още първия ден вятърът ще отслабне, до вечерта и ще стихне; втория ден ще е слаб, предимно от юг-югоизток. В събота облачността ще е променлива, вятърът отново ще стане северозападен, в Северна и Източна България ще се усили до умерен.