Служител на МВР е отстранен от длъжност след като блъсна дете и избяга от произшествието

59

Във вторник вечерта служител на жандармерията избяга, след като блъсна дете на пешеходна пътека. Пробата му с дрегер е показвала 0.5 промила, но е била взета три часа след след катастрофата, когато е бил открит. Детето е добре, има само леки контузии и охлузвания по тялото, а свидетели твърдят че шофьорът се е движел с голяма скорост.

Предстои да бъдат взети кръвни на служителят на жандармерията, които ще покажат с колко точно промила е бил той по време на самия инцидента.

„Детето ми е било с колело. Колата е блъснала задната гума на велосипеда и самото то го е бутнало на земята. Няма контакт с автомобила“ – обясни бащата на пострадалото дете Любомир Топалов пред екипа на Нова Тв. Бащата на детето допълни че е разговарял с шофьорът по телефона да се видят и че на мястото вече има полицаи, които го търсят като според неговите думи той е звучал пиян по телефона говорейки дори с „лека насмешка“. Хора, които са станали свидетели на инцидента разказват, че след като е блъснал детето, мъжът е профучал с бясна скорост към София. Кметът на с. Лозен – Дойчин Анчев обясни, че движението на този главен път е доста интензивно и често стават произшествия. Той е писал няколко писма във връзка с това да бъдат направени повдигнати пешеходни пътеки за намаляване на транзитни трафик, но засега исканията му са без резултат.

Любомир Топалов, бащата на пострадалото дете изрази своята благодарност към служителите на „Пътна полиция“, които са свършили адекватно своята работа и апелира към това да се дава гласност на подобни случаи, а не да се потулват.

По публикацията работи: Велислава Велева