Смразяващо убийство с четири жертви почерни Лондон

96

Три жени и един мъж са били убити с хладно оръжие в апартамент в югоизточната част на Лондон, съобщи полицията, цитирана от Франс прес и Асошиейтед прес. Задържан е един заподозрян. Съседите чули смразяващи писъци, преди въоръжена униформени да нахлуят в дома им. 

Лондонската полиция е била вдигната на крак след подаден сигнал за стрелба Униформените се отзовават на сигнала в квартала „Илфорд“ и при пристигането си на мястото на инцидента те намерили трима мъже с прострелни рани. Две от жертвите, на около 20-годишна възраст, издъхнали на място. От полицията вярват че знаят самоличността на една от жертвите но работата по установяване самоличността на другата все още продължава. Третият пострадал е на около 30 г., като е откаран в болница а състоянието му е критично. Убитите са били открити от полицаи, отзовали се на сигнал в квартала „Садърк“, разположен на юг от Темза. Те са влезли в жилище, в което са намерили четиримата с прободни рани. Детективите от Скотланд Ярд са били извикани около 1.40 часа сутринта за сигнали за безредие. Служителите нахлули вътре и открили четиримата души – за които се смята, че са семейство – с очевидни прободни наранявания.

Много от живущите около местопроизшествието са били очевидци на трагедията „Видях около осем или девет полицейски коли – всички полицаи бяха въоръжени, те започнаха да излизат и да обграждат района.“, разказва очевидец. Друг съсед каза: „Видях полицаи да изскачат от колите си с оръжие. Имаше около осем полицейски коли, няколко линейки и някои от униформените ходиха от врата до врата. Това е ужасно. В района има две основни училища. Много хора тук имат малки деца и всички са уплашени. „Към 1:30ч сутринта гледах телевизия и чух жена да крещи около 5 минути – коментира друг ужасен съсед. „Мислех, че някой държи заложник или нещо подобно, но когато чух полицията, хеликоптера, линейките, разбрах, че е наистина сериозно.“

Кметът на Лондон, Садик Хан написа днес в Туитър: „Сърцето ми е разбито, че три жени и един мъж бяха убити снощи при инцидент в Саутуорк. Мислите ми са със семейството и приятелите, които са загубили близки в това ужасно престъпление. Той призовава всеки, който има някаква информация, която може да има значение към случилото се незабавно да се свърже с полицейското управление.

Според полицията заподозреният е познавал жертвите. Огледа на местопрестъплението продължава като има и затворени пътища. Полицията е поставила големи метални решетки на голям периметър на Делафорд Роуд, където разследването продължава. Четири криминалистични палатки също са поставени в района.

По публикацията работи: Велислава Велева