Румен Радев: Няма да бързам с консултациите и раздаването на мандати

15

„Машинното гласуване допринесе съществено и изигра огромна роля за премахване на недействителните бюлетини, на сгрешените и подправяни многократно протоколи, а също така и за ограничаване на купения вот. Ако депутатите предлагат някакво по-ефективно решение, нека да го видим“, призова Радев.

Той очаква партиите да поемат своята отговорност за да не се допускат грешните на последния парламент Президентът Румен Радев обяви че утре кани на консултации първата по численост парламентарна група – обяви пред журналистите като добави че няма да бърза с раздаването на мандатите.

„Парламентът има да свърши много работа. Един месец не можаха да съставят съответните парламентарни комисии. Парламентът потъна в скандали, което обезсили дейността му“, коментира Радев. Закона за държавния бюджет и множеството закони, които чакат да бъдат приети, са от изключителна важност за да се постигне социални и икономическа стабилност.

На въпрос как гледа на идеята за кабинет на малцинството Румен Радев заяви, че това зависи изцяло около какви приоритети и принципи ще се обединят партиите за взаимодействие вътре в парламента, така че да може да работи.

По публикацията работи: Велислава Велева