При спецоперация са задържани баща и син с иззети общо 11.550 кг. наркотични вещества

136

Двама мъже – баща и син на 81 и 50г. са  задържани при спецоперацията, реализирана от криминалисти на РУ-Кубрат При нея са иззети общо около 11.550 кг растителна маса и 14 конопени растения. В гаражното помещение което е било оборудвано с вентилатори е имало и подготвени за сушене стръкове с цветове канабис окачени на въжета са открити още. 

Действията са осъществени на 24 октомври, когато е извършено претърсване на имот в града. Иззети са и две туби с вместимост от по 11 л, пълни с нарязана на дребно зелена тревиста маса, както и пакетирани цветове на конопени растения с общо тегло 11.550 кг. В хода на разследването са събрани данни, бащата и неговия син пласирали дрогата на територията на Разградска област. От дома им са иззети везни, празни полиетиленови пликчета с шлиц и други вещи, съотносими към престъпната дейност. Те са криминално проявени а синът скоро се е върнал от Канада.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.354 А, ал.1 и чл.354 В, ал.1 от НК, а работата по документирането му продължава под ръководството на Окръжна прокуратура.

По публикацията работи: Велислава Велева