Леонид Слуцки: Русия предупреди международната общност за възможна катастрофа и „полага всички възможни усилия да я предотврати

427

Ядрен взрив в Украйна ще засегне и Съединените американски щати. Такова предупреждение отправи председателят на комисията по външни работи на Държавната дума Леонид Слуцки. Той визира прословутата „мръсна бомба“, за която Русия заговори и заяви, че Украйна щяла да използва. Той посочи, че Руската страна вече е предупредила световната общност за възможна катастрофа

Евентуален ядрен взрив, който подстрекателите от режима в Киев може да предизвикат, би засегнал и Съединените щати, които отричат Вашингтон или Украйна да имат нещо общо с „мръсна бомба“. За това предупреди председателят на комисията по външни работи на Държавната дума Леонид Слуцки, цитиран от ТАСС.

„Вашингтон продължава да твърди, че неговите украински марионетки уж нямат нищо общо с бомбата. Говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс отхвърли изявленията на Русия и прехвърли отговорността по любимия начин на своя отдел. Ако украинските подстрекатели взривят ядрено устройство, последиците от него по един или друг начин ще засегнат САЩ и целия свят“, написа Слуцки в „Телеграм“.

Депутатът посочи, че Русия е предупредила международната общност за възможна катастрофа и „полага всички възможни усилия да я предотврати“.

В този случай опитите да се намерят извинения, да се отмине темата и да се прехвърли вината, поставят Запада наравно с ядрените терористи в Киев, подчерта Слуцки.

Генерал-лейтенант Игор Кирилов, началник на войските за радиационна, химическа и биологическа защита на руските въоръжени сили, заяви на брифинг вчера, че Министерството на отбраната е привело своите сили и средства в готовност за действие „в ситуация на радиоактивно замърсяване“ заради информацията за заговор на Киев за използване на „мръсна бомба“.

По публикацията работи: Пламена Сутева