Явор Божанков: Внесохме законопроекти за облекчение на работещите семейства и повишение на минималната заплата на 850лв.

94

Според думите му Нинова е заявила, че ако до дни парламентът не започне работа, държавата ще е без бюджет тази зима, а също така отиваме на избори, което означава директно еднолична власт на служебния кабинет. Той беше категоричен, че от партията няма да подкрепят мандат на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане.“

„В тази ситуация последното нещо, което ни трябва, е атаки между политически
партии и то доскорошни партньори“, коментира народният представител от
левицата и допълни: „Нямам съмнение, че колегите не го правят нарочно, но това
налива гориво в идеята за разграждане на парламентарния модел. Има кръгове в
България и план, който върви в посока еднолична власт и президентска
република, което смятам, че е най-лошият сценарий за страната ни“, категоричен
е той и уточни, че ПП също сигнализират за опасна вълна от популизъм, която
идва от партии като “Възраждане“. – обявиха от Пресцентърът на БСП.

Според него е абсурдно някой да говори за коалиции, при положение че утре ще има други гласувания, при които партиите ще се „групират“ като ГЕРБ и Продължаваме промяната по въпроса като този за износа на оръжия. Според него, изборът на най – възрастният народен представител е бил компромис и то доста тежък. Хора от близкото обкръжение на президента искат еднолична власт и президентска република „Партиите следват някаква своя политика, не може на всяко едно гласуване да се обявяват коалиции.“ – допълни още той. В предаването “Твоят ден“ народният представител припомни за инициираната от БСП среща за рамката на бюджета, за да не се превърне той в предизборно наддаване и вълна от популизъм.

От БСП вече са внесли законопроект за промяна в Изборния кодекс, така че избирателят сам да определя дали да гласува с бюлетина, или с машина. Предстои дебатът по тези промени в 48-ото Народно събрание, ако бъдат формирани комисии – това допълни депутатът от БСП Явор Божанков.

По публикацията работи: Велислава Велева