България

Костадинов: Отправихме покана към проф. Стив Ханке за свикване на кръгла маса за Еврозоната (ВИДЕО)

„България трябва да запази своя лев“, смята лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. От „Възраждане” ще отправят покана към всяка една от партиите в парламента за разговори по темата за Еврозоната. „Предлагаме публичен разговор”, каза лидерът на „Възраждане“. Вече е отправена и покана към проф. Стив Ханке и към неговия екип, за свикване на кръгла маса в България по темата, обяви Костадинов

„Позицията на „Възраждане“ я знаете много добре. Ние считаме, че България трябва да запази своя лев и своята валута, която е една от най-стабилните в света, което беше потвърдено и от ръководството на БНБ, защото досега разговаряхме с управителя Димитър Радев“, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Ние сме отправили една покана към проф. Стив Ханке и към неговия екип, за свикване на кръгла маса в България по темата, тъй като за съжаление липсва публичен дебат по въпроса. Всичко се дава като решение, което вече е взето и въобще не подлежи на коментар. А това въобще не е така“, зави той.

„Искахме да се запознаем с анализа, който вече трябваше да е изготвен – за ползите и вредите от влизането на страната ни в еврозоната. Доколкото разбрахме, е готов. Кога ще бъде обявен и публично достъпен – Радев не успя да се ангажира”, добави той.

От „Възраждане” ще отправят покани към всяка една от партиите в парламента за разговори по темата за присъединяването на България към еврозоната. Това обяви председателят на партията Костадин Костадинов. „Предлагаме публичен разговор”, добави той и поиска референдум, ако управляващите настояват да се влезе в еврозоната.

С оглед ситуацията в света и растящата инфлация, лидерът на „Възраждане” е на мнение, че решението е да се спрат всякакви действия в посока влизане на България в еврозоната. „Очевидно е, че датата 1 януари 2024 г. не е постижима. Ние не отговаряме на някои основни критерии – на първо място е инфлационният”, добави той.

Костадинов коментира, че не вижда проблем да подкрепят правителство, ако то се съгласи с идеите им за еврозоната и за вдигане на санкциите срещу Русия. „Нека кажа нещо еретично – защо да не получат подкрепата на „Възраждане”, ако споделят нашите виждания. В крайна сметка трябва да се обединяваме около принципи и програми, а не около личности и имена на партиите”, уточни лидерът на „Възраждане”.

Той добави, че от формацията му нямат проблем да си говорят с останалите партии и изрази готовност за кабинет, ако получат третия мандат. „Заявяваме категорично – искаме третия мандат и сме готови със състав на кабинет”, обясни Костадинов.

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Пламена Сутева

Скорошни постове

  • Спонсорирани

Пантофи за детска градина, които всяко дете ще хареса: най-добрите модели

Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…

преди 1 седмица
  • Любопитно

Съвсем малка е вероятността да бъде открит живот в Млечния път

Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…

преди 3 седмици
  • Любопитно

Как слънчевата радиация влияе на Земята?

Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…

преди 3 седмици
  • Свят

Ще се прекрати ли системата all inclusive в Турция?

Една от любимите дестинации на българи може би вече няма да е толкова привлекателна. Отново…

преди 3 седмици
  • Свят

Нова гореща вълна ще удари Балканите

Летните горещини продължават. През Западните Балканите ще премине гореща вълна този уикенд, започвайки от Сърбия. …

преди 3 седмици
  • Свят

Космически проблем: Може да се наложи на двама астронавти да прекарат месеци извън земното кълбо

Проблемите с безопасността на новата капсула "Старлайнър" на "Боинг" продължават. Заради това все по-възможно изглежда…

преди 3 седмици