Иван Георгиев от гр. Хасково е най – силният младеж на планетата

1188

Най – силният младеж на планетата е българин от гр. Хасково 17 – годишното момче покори световния връх в силовия трибой в категория до 120 кг, като той спечели златните медали и в трите движения.

Иван Георгиев и неговия треньор се надяват да успеят да съберат средства необходими за участието им за предстоящото европейско първенство. Шампионът усилено се готви за предстоящо състезание, а в ролята на негов треньор влиза неговият брат Ясен Георгиев. Иван прекарва всеки ден по няколко часа в залата и добави пред ефира на Нова, че загрява с 180 кг. „Важно е да си координиран. Хранителния му режим е съставен от високо калорична храна за да бъде максимално конкурентен на състезанието – всякакъв вид месо, въглехидрати картофи, ориз както и едно от най – важните неща – а именно добрият сън, за да се възстанови тялото.

На 4 септември тази година в Истанбул, Иван стана световен шампион по трибой в категория до 120 кг. и възрастова група 18 г. Той постави рекорд в първата силова категория – 255 кг. като стана шампион и в клека.

„Запалих се по тренирането на силов трибой  от брат ми още като тийнейджър тренирах. Така полека лека, нещата стигнаха до тук“ – коментира Иван. Една от любимите дейности на шампиона е вдигане от лежанка. „Предстои европейско състезание, на което се надяват да отидат, тъй като то е свързано със самофинансиранe“ – коментира неговия брат. „Моята мечта е да бъда световен шампион за мъже. Ако има възгледи спортът да стане Олимпийски – евентуално и олимпийски шампион“ – каза като заключение младата надежда на България.

По публикацията работи: Велислава Велева