Четворно увеличение на COVID случаите в Пекин: Имало 18 нови случая в 21-милионния град

38

Засилват се COVID мерките в китайската столица Пекин. Зачестяват проверките на жителите там. Някои жилищни комплекси са поставени под локдаун. Китай поддържа политика за нулев ковид.

Местните власти в столицата на Китай – Пекин, засилиха проверките на жителите си и поставиха под локдаун някои жилищни комплекси, след като случаите на ковид в страната през последните седмици се увеличиха четворно, предаде Ройтерс.

Това се случва на фона на конгреса на Китайската комунистическа партия, който започна миналата неделя и се очаква Си Цзинпин да удължи управлението си.

Градът, в който живеят 21 милиона души, съобщи за 18 нови случая на ковид, предадени на местна почва за предходния ден, което прави общия брой на заразени с коронавирус 197 в рамките на 10-дневен период. Това бележи четворно увеличение от регистрираните инфекции за предходните 10 дни.

Докато нивата на заразата в КНР са по-ниски от тези в други страни, ограниченията в Пекин се засилват заради китайската политика за нулев ковид. Здравните власти в Пекин призоваха за по-строги проверки на хора, които будят съмнение, че са носители на заразата, както и щателни проверки на тези, които посещават супермаркети и фитнес зали – места, за които се предполага, че е възможно струпване на много хора.

Някои жилищни комплекси бяха поставени под тридневен локдаун заради подозрения на заразени с ковид, при условието той да бъде удължен, ако се появят нови случаи на коронавирус.

По публикацията работи: Пламена Сутева