Гордост за България: 18-годишен студент спечели 20 000 лв. от „Стани Богат“

1484

Истински фурор направи участието на Красимир Масларов – 18-годишен студент, който спечели 20 000 лв. „Още съм в шок от това, което се случва“ – заяви водещият на предаването Михаил Билалов при верния отговор на младежа на въпроса за баснословната сума. Въпросът беше: „Кой легендарен музикант придобива различен цвят на очите в резултат на сбиване?“ Детето – гений пробва късмета си и позна верният отговор – Дейвид Боуи.

Публиката и зрителите пред екрана останаха истински впечатлени от знанията на детето – чудо. Младежът може да бъде определен като вундеркинд, тъй като се справя толкова бързо с учението, че е завършил предсрочно училище и вече е втори курс студент в Манчестър. На стола на богатството, той се представи изключително добре като показа много богата обща култура и давайки правилни отговори на въпроси от доста и разнообразни сфери.

„Както казвахме едно време – изпълнява петилетката за три години. За нула време с много умения и рискова игра, очаквам много изненади от Краси“ – заяви при представянето му водещият Михаил Билалов.

„Още в началото в училище видяха, че се справям много добре и учителите решиха да прескоча трети клас. Надявам се един ден да се занимавам с медицинска химия, да откривам лекарства“. – сподели за своите стремежи и мечти Красимир Масларов. Той мина рекордно бързо първите пет въпроса, след което и за секунди отговори на въпрос номер 6, който беше: „Какво се измерва в хектопаскали?“ – правилният отговор „атмосферното налягане“. Сред въпросите бяха: „Коя река дължи името си на Франсиско де Ореляна, който през XVI век с отряда си влиза в битка с племе от жени войни?“ Той използва първия си жокер на въпрос номер 8: „Коя организация по света е известна и като ДАЕШ – арабско име, което самата организация не приема за себе си?“ На този въпрос опциите бяха „ОПЕК“, „Ислямска държава“, „Хамас“ и „МОСАД“, а след като използва жокера „50:50“ Масларов се спря на Ислямска държава, което беше и правилният отговор.

Без да използва жокер той отговори вярно и на въпроса „Коя от единиците за обем в своята американска разновидност е равна приблизително на 3,8 литра?“. На 10-и въпрос студентът отново ползва един от своите жокери: „Името на коя порода кучета е променена след Първата световна война в САЩ заради публичното им линчуване?“. Красимир разсъждаваше по въпроса като сподели, че поради противника на тази страна във въпросната война, би трябвало да е някое германско куче. Въпреки това за по голяма сигурност той се обади на приятел. На въпросът за 30 000 лв. „В кой град са ключови архитуктурни шедьоври къщите на Паганин, Головин, Томбидис и Мърфи дело на Иван Иванов“?. Красимир взе решението да прекрати своята игра до тук и заяви, че ще празнува със семейството си голямата награда, част от сумата ще отиде за образованието му в чужбина. Освен това смята да инвестира и в стоки и валути.