Рашидов: Получих СМС от Христо Мутафчиев. Пита дали сме нормални, че хората с тояги се събират към парламента

1535

„Да помъдруваме още малко и утре в 10 часа ще продължим заседанието“. Това обяви председателстващият Вежди Рашидов, след като днес народните представители не можаха да се разберат и да се спрат на един председател на 48-ото Народно събрание. Десислава Атанасова от ГЕРБ беше тази, която предложи това решение да се отложи за утрешния ден

48-ото НС не успя да избере председател на парламента след две процедури с по две повторни гласувания. Това създаде безпрецедентна ситуация. Накрая председателстващият Вежди Рашидов обяви, че процедурата ще продължи на утрешния ден, в 10:00 часа сутринта.

След като и последното прегласуване не излъчи председател, Десислава Атанасова от ГЕРБ предложи заседанието да бъде прекъснато.

„Единственият шанс във връзка с промяна на правилата е това да се предложи друг вид гласуване. Аз обаче не съм склонна да го направя, а мисля, че е редно е да направим прекъсване на заседанието то утре да продължи в час, който обяви председателят“, каза Атанасова.

Вежди Рашидов определи предложението на Десислава Атанасова като разумно:

В последните минути на днешното заседание на парламента председателстващият Вежди Рашидов съобщи на депутатите, че е получил sms от Христо Мутафчиев.

„Току-що получавам СМС от великия актьор Христо Мутафчиев, пита дали сме нормални, че хората с тояги се събират към парламента“, каза Рашидов.

„Творците са с тънка чувствителност. Ако ние не седнем и не се разберем и да вземем едно мъдро решение в името на българския народ, народът ще измете всички нас и той ще се събере на кръгла маса като 90-та година“, каза Рашидов след поредния провал при гласуването на кандидатурите за председател на НС.

„Затова мисля, че предложението на г-жа Атанасова е добро – да помъдруваме още малко и в 10 часа ще продължим заседанието“, каза той.