Кирил Петков от трибуната: От ПП ще възстановим работата си от там, откъдето беше спряна

49

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков се качи на трибуната на НС и държа реч по време на откриването на първото заседание на 48-ото НС. Петков посочи, че още днес „Продължаваме Промяната“ ще внесе отново законопроекта за антикорупционната комисия с разследващи функции. Кирил Петков заяви, че ПП ще работи, за да ускори внасянето на законопроекта за разследване на главния прокурор от независим съдия. Посочи и други приоритети на партията си

„Всички ние сме избрани с гласовете на българските граждани. В този парламент „Продължаваме промяната“ ще възстанови работата си от там, откъдето беше спряна, като конструктивна, предвидима опозиция“, заяви от парламентарната трибуна съпредседателят на ПП Кирил Петков.

„Ще се водим от следните принципи – да оправдаем доверието на избирателите ни и да им подобрим живота“, каза съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков по време на откриването на 48-то НС.

„Време е да спрем с псевдонационализма, който се шири в България. Трябва да направим така, че нашите деца да се гордеят с предците ни“, заяви Петков.

По думите му, трябва да се върне доверието на българските граждани.

Като едни от най-важни точки за ПП той отчете – сферата на подпомагане на конкурентоспособността на българския бизнес, нито един данък да не бъде повишен, както и бюджетният дефицит да е ограничен до 3%. „Ще настояваме на таван на цените на тока от 250 лв. на мегаватчас. Ще работим и за таван на цената на газа“, изтъкна още Петков.

В сферата на социалната политика ПП ще предложи увеличение на пенсиите с 20%, за да може доходите на възрастните хора да продължават да изпреварват инфлацията. Ще подкрепят и минималната работна заплата да достигне 50% от средната работна заплата – или 860 лв.

„Още днес ще внесем отново законопроекта за антикорупционната комисия с разследващи функции, ще работим, за да ускорим внасянето на законопроекта за разследване на главния прокурор от независим съдия“, допълни Кирил Петков.

Според него политиката на сферите на влияние трябва да остане в миналото.

„В дебатите ще следим за принципност и последователност в техните изказвания и действия“, добави Кирил Петков.