Двегодишното дете от Пловдив е починало вследствие на черепно-мозъчна травма

66

След направената аутопсия беше изяснено, че смъртта е причинена вследствие на черепно – мозъчна травма. От прокуратурата заявиха, че майката на детето Анка Михайлова не е проявила интерес към състоянието на детето през целия период от разпита, огледа на жилището, или при снемането на зъбния отпечатък. 

От прокуратурата допълниха, че между травматичните увреждания и смъртта на детето има причинно – следствена връзка. Това им дава повод делото да бъде изпратено до Окръжна прокуратура – гр. Пловдив. Престъплението, което ще разследват ще бъде „причиняване на смърт по непредпазливост“, която е вследствие от умишлено причинена тежка телесна повреда. Експертите уточниха и че е изготвена допълнителна съдебно – медицинска експертиза, а към този момент е постъпила само експертна справка.

Майката осиновителка на детето е единствената обвиняема за смъртта на детето. Тя все още е в ареста. Наказанието и може да бъде до 12 години лишаване от свобода.

Припомняме, че Анка Михайлова беше арестувана на 24 септември след като има подаден сигнал от лекарите на болницата за постъпило при тях дете със съмнение за извършено домашно насилие. Тогава Окръжният съд към областния град определи за нея задържане под стража – най – строгата мярка за неотклонение. Обяснението на майката пред лекарите беше, че детето и паднало само от леглото и за да го свести го захапала няколко пъти. След повдигането на обвинението към нея тя отказва да дава повече обяснение по случая. Няма данни Анка Михайлова да е с психично увреждане или да има предишни криминални прояви.