Ананиев: Близо сме до съставяне на кабинет с първия мандат

464

Това заяви Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната“. Като подкрепи думите си с това, че ДПС са подкрепили Росен Желязков – кандидатът за председател на НС, изведен от ГЕРБ

Не сме изненадани, че ДПС подкрепи Росен Желязков, макар че казаха, че са опозиция на ГЕРБ. Това значи, че сме близо до съставяне на кабинет с първия мандат и това е добра новина. Ако ГЕРБ се провалят, това би било провал на Бойко Борисов. Това заяви Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната“ пред Nova News.

По думите му не може Борисов да се крие зад Паси и Плевнелиев, а трябва да поеме държавническа отговорност. „Всеки, който припознае някой от нашите приоритети, ще подкрепим предложение, без значение чие е. Много е важно в кризите да помогнем на българските граждани и бизнес, както и механизъм за носене на отговорност на главния прокурор“, обясни той.

Според него ако вторият мандат дойде при ПП, те ще обсъдят вариантите. „ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ имат 130 депутата, това е мнозинство и е национално отговорно да съставят кабинет, след като свалиха предния.

По публикацията работи: Пламена Сутева