Сергей Суровикин, Русия: Военната обстановка в Украйна е „напрегната“, особено около окупирания южен град Херсон

210

Последни новини от войната в Украйна. Бойните действия продължават. Военната обстановка е „напрегната“ съобщи Сергей Суровикин.

Новият командващ руските сили в Украйна Сергей Суровикин призна, че военна обстановка в Украйна е „напрегната“, особено около окупирания южен град Херсон, предаде Ройтерс.

„Като цяло обстановката в зоната на провеждане на специалната военна операция може да бъде определена като напрегната“, каза той в интервю за държавната телевизия „Росия 24“. „Противникът не се отказва от опитите си да атакува позициите на руските войски“, заяви Суровикин. „по думите му това важи преди всичко за секторите Купянск, Лиман и Николаев-Кривой рог.
Той каза, че руската групировка в Украйна не се стреми да напредва с високи темпове, а методично „смила“ противника, предаде ТАСС.

„Нашата стратегия е друга. За това вече говори върховният главнокомандващ. Ние не се стремим към високи темпове на напредване, пазим всеки войник и методично „смиламе“ настъпващия противник“, заяви той. Генерал Суровикин каза, че въоръжените сили на Украйна губят всеки ден от 600 до 1000 души убити и ранени.
(БТА)