Проф. Румен Гечев: От БСП ще направим всичко възможно за решаване на проблемите пред България

36

Това заяви проф. Румен Гечев от БСП. Той посочи и това, че от партията са против разпалването на военни конфликти, съответно и против изнасянето на оръжия за Украйна

“Тази среща беше важна за сверяване на часовниците. За мен беше важно, че колегите от другите парламентарни групи разбират какви са проблемите пред България. Но в пленарна зала и в парламентарните комисии ще се види кой какви позиции защитава при разрешаването им.” Това заяви избраният за народен представител от “БСП за България” проф. Румен Гечев в предаването “Още от деня” по БНТ.

Той бе категоричен, че срещата между четирите партии не е предпоставка за формиране на коалиция и припомни решението на БСП да не влиза в съюз с ГЕРБ и ДПС.

“Няма как да не увеличаваме бюджетните разходи, както правят всички страни членки на ЕС, за да поддържаме социалната защита и помощта на фирмите такава, каквато е в момента даже. Следващата година ще трябва да отидем на ниво на бюджетния дефицит между 6% и 7%, какъвто е в Европа”, коментира проф. Гечев. Той допусна, че ще е нужно увеличаване на държавния дълг на България, но обясни, че той все още е в пъти по-нисък от средното ниво за ЕС.

“Ясна е диагнозата, ясно е какво трябва да се направи. Сега трябва да видим кой ще го направи и с каква политическа подкрепа. От БСП ще направим всичко възможно, в рамките на нашите принципи, да решим тези проблеми”, посочи социалистът.

“Оръжието за Украйна ли трябва да бъде препъни камък – дали да работим за българския народ, или ще изнасяме оръжия за Украйна? Ние сме против разпалването на военни конфликти. Искаме мирно решение и каквито и предложения да има, ние няма да ги подкрепим. Избрани сме, за да работим за българския народ, а не да решаваме чужди геополитически проблеми”, категоричен бе проф. Румен Гечев.

По публикацията работи: Пламена Сутева