Костадинов: Това е дебилизация и инфантилизация. Какво друго да очакваме? Може би ГЕРБ-СДС и ДБ, заедно с ПП да изпеят украинския химн? (ВИДЕО)

139

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов каза, че въпреки решението на администрацията на НС, от партията обмислят да поканят посланика на Русия Елеонора Митрофанова и временно управляващия посолството на Беларус у нас Никита Лешуков на откриването на 48-ото НС.

Официално: Зеленски няма да говори на първото заседание на 48-ото НС

Идеята за поканата на украинския президент Володимир Зеленски, Костадинов коментира по следния начин:

„Президентът застава зад тезата на „Възраждане“. Това го говорим още от самото начало, когато видяхме как темповете на дебилизация и инфантилизация започват да превземат българската политика с уникално бърза скорост. Аз не знам какво ще е следващото нещо, което можем да очакваме. Може би да закичим НС с украински знамена? Може би ГЕРБ-СДС и ДБ, заедно с ПП да изпеят украинския химн? Може би да дойдат с жълто-сини костюми. Това вече е пълен цирк и е обидно за институцията НС. Обижда българския народ“, заяви Костадинов.

„Всяка една парламентарна група има право да покани до 5 гости. Обмисляме да поканим посланиците на Русия и Беларус“, каза лидерът на „Възраждане“.