Политика

Костадинов: И аз бих се радвал ако на откриването на НС го няма някой посланик, например американският (ВИДЕО)

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов коментира взетото вчера решение руската посланичка да не присъства на откриването на новото НС. Той заяви, че предложението на ДБ, ПП и ГЕРБ, е било подкрепено от ДПС и „Български Възход“.

„Техният аргумент беше един и той е, че, тъй като в Украйна Русия води война, не бива да се канят представителите на Русия и на Беларус, която е единствената съюзничка на Русия в Европа. Съответно имаше дори и пратено писмо, което беше като отговор от страна на Външното министерство на България, за това, че не трябва да се кани руската посланичка, защото, видите ли, имало общо европейско становище да не се канят руски представители, както и представители на Беларус на каквито и да е официални чествания“, заяви Костадинов.

„Вътре имаше и един много интересен текст, че не бива да се ходи на техните същества, когато те канят на своите официални и национални празници представители на държавите, в които са посланици“, допълни той.

След това посочи позицията, която е изразила „Възраждане“:

„Тъй като аз бях на срещата казах на другите, че разбирам желанието да угодят на своя посланик, защото става дума за нещо, което им е заповядано директно от американския посланик и няма две мнения по въпроса. Но им казах, че тъй като нарушават абсолютно всички норми на международното право и най-вече на Виенската конвенция, в този случай понеже на никого няма да липсват посланиците, честно казано и аз бих се радвал ако го няма някой посланик, например американският“.

„Казахме, че ако толкова много държат да угодят на своите господари от американското посолство, ние ще им предложим едно решение, с което можем да задоволим абсолютно всички страни – просто да не каним нито един посланик“, заяви Костадинов.

„Казах им, че не бива да се излагаме и, че ако направим това нещо, на практика даваме много ясен вражески сигнал към Русия. ГЕРБ казаха, че в крайна сметка те са ни обявили за вражеска държава, но аз припомних, че първите вражески действия бяха предприети от България, защото ние затворихме въздушното си пространство, ние направихме така че да затворим и летищата си, ние наложихме санкции. Беше съвсем нормално да ни реагират по този начин“, допълни лидерът на „Възраждане“.

„Имаше едно много ясно изразено тържество от това, че те са успели да се наложат над „Възраждане“. В крайна сметка руската посланичка няма да бъде поканена, но това е първата стъпка към замесването на България в един много сериозен мащабен конфликт. Тези хора могат да вземат и решението да вкарат България във война. Те сега говорят, че трябва да се даде и оръжие на Украйна“, коментира Костадинов.

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Пламена Сутева

Скорошни постове

  • България

Какво да купите за подарък за Деня на Майката?

Празнуването на Деня на Майката може да се проведе по много различни начини, но е…

преди 1 месец
  • Спонсорирани

Мъжките суичъри в дамските тоалети – вижте защо са толкова популярни

Суитшъртите са толкова удобни и универсални дрехи, че може би ще искате да имате няколко…

преди 2 месеца
  • Спонсорирани

Пазарувай от вкъщи бързо и удобно

Развитието на дигиталния свят бележи промени в редица аспекти от живота на хората и предоставя…

преди 2 месеца
  • Спонсорирани

Маркучи за въздух: Какво трябва да знаем и как да изберем?

Маркучите за въздух са важен компонент, който има множество индустриални и домашни приложения. Те са…

преди 4 месеца
  • Спонсорирани

Обувки за детската градина: Осигурете комфорт и безопасност за вашето дете

Като родители ние винаги искаме най-доброто за нашите деца, особено когато става въпрос за тяхното…

преди 10 месеца
  • Спонсорирани

Защо да наемем компактна кола за краткосрочно пътуване

Наемането на автомобил за кратко пътуване предлага редица ползи, особено когато разполагаме с ограничено време,…

преди 10 месеца