Борисов категоричен: Няма да влезем на първото заседание на НС, ако Митрофанова дойде (ВИДЕО)

327

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ще бъде безкомпромисен по темата Украйна. Това се случи след изразената от депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов позиция, че да изгоним руската посланичка Елеонора Митрофанова от първото заседание на новото Народно събрание би било равносилно на война. Борисов заяви, че утре ГЕРБ няма да влезе в първото заседание на НС, в случай, че Митрофанова е там

Искам да се обърна към членовете и симпатизантите на партия ГЕРБ. При тези варварски удари с ракети по граждански обекти в Украйна, считам, че дори и артистичната натура на Вежди Рашидов, който винаги е демонстрирал желанието си за мир, за разбирателство, но в този случай тези норми са несъвместими“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Затова парламентарната група на ГЕРБ, която ще бъде оглавявана пак от Десислава Атанасова, категорично с необходимите по закон средства трябва да направим така, че Митрофанова да е нежелана на първото заседание на парламента“, заяви той.

„Независимо от различните мнения по темата Украйна, по темата война, по темата агресия на Путин, ние сме категорични, ясни и точни. Затова моля всеки от вас да изразява по всички други теми мнението си, но по тази няма да правя компромиси с никого. Надявам се да сте ме разбрали. Иначе в Запорожието хората на Путин и компания продължават да си играят с живота, здравето и целия поминък в нашия регион – туризъм, земеделие и т.н.“, подчерта Борисов.

Сега как им държи сърцето на колегите от другите партии и да изпадат в дребнотемие за нови избори и пр. при тези заеми и милиони, допълни той.

Утре няма да влезем в събранието, ако Митрофанова дойде. Надявам се тя да направи този жест да не проваля заседанието на 48-ия парламент, отсече той.

Не е било достатъчно това, което вчера казахме, че не желаем руската посланичка Елеонора Митрофанова да присъства на първото заседание на 48-от НС, нека сега някои наши членове да го чуят от мен, посочи Борисов.