Съдът в София реши съдбата на обвиняемия за убийството на бизнесдамата Станка Марангозова

112

Припомняме ви, че на 10 октомври 2019 г. мъж с инициали П.К е проследил жертвата до блок в столичния кв. „Младост“. Спрял с мотоциклет до колата на жената, извадил букет с изкуствени цветя и почукал на стъклото на предната лява врата. Зад букета П.К. държал пистолет със заглушител. След като Марангозова свалила стъклото, той произвел три изстрела. На жертвата били причинени три огнестрелни наранявания на главата, които довели до смъртта й. При изстрелите от букета се откъснал цвета на една роза, която паднала на асфалта

По искане на Военно-окръжна прокуратура – София съдът взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемият И. М.

Софийския военен съд прие, че е налице обосновано предположение за съпричастност на И.М. към извършеното престъпление и го остави в ареста.

Досъдебното производство се води срещу четирима обвиняеми – подполковник от НСО Б. И., П. К., И. М. и В. Д. за убийството на бизнесдамата С. М.

На И. М. е повдигнато обвинение, за това, че през 2019 г. в съучастие с Б. И. умишлено е склонил и подпомогнал П. К. да умъртви С. М. чрез три изстрела с огнестрелно оръжие в главата й.

Поръчителят и помагач И. М. се е укрил от органите на досъдебното производство във Федерална Република Германия, където по издадена от българските власти европейска заповед за арест е задържан и на 05.10.2022 г. екстрадиран у нас.

Определението на съда може да бъде обжалвано пред Софийски военно-апелативен съд. За повдигнатото обвинение е предвидено наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.