Борисов: С голямо уважение се отнасяме към „Възраждане“ и много по-лесно би се работило с тях (ВИДЕО)

511

Това заяви Бойко Борисов от Стара Загора. Лидерът на ГЕРБ посочи, че проблемът там е идеологически, тъй като „няма на какво да стъпим“. Той обаче е категоричен, че в момента България се нуждае от правителство и парламент

Нуждаем се от правителство и парламент, затова предложих неутрални хора“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Стара Загора.

„Ясно е, че ние не се харесваме. С голямо уважение се отнасяме към „Възраждане“, и много по-лесно би се работило с тях, защото са сериозни хора. Проблемът там е идеологически, защото няма на какво да стъпим“, призна лидерът на ГЕРБ.

Борисов посочи, че сред основните различия са това, че от „Възраждане“ настояват за излизане от НАТО и Европейския съюз, да не се влиза в еврозоната и да не се подпомага Украйна.

„Български възход“ и Стефан Янев са се заявили, но ние без „Възраждане“ не можем да направим правителство. Ние не предлагаме коалиция, защото е невъзможно“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Той даде пример как от ДПС са предлагали за F-16, за еврозоната и Северна Македония. „По такива политики можем да намерим единомислие и да прекараме държавата през кризата. Планът за възстановяване, законите, 5-6 неща, които с лекота тези партии биха ги подписали“, уточни Борисов.