Категории България

Кирил Петков е разговарял с Плевнелиев: Ще има ли коалиция с ГЕРБ

Днес Кирил Петков отново заяви, че са казали „Не“ на ГЕРБ. Това е било обещано на избирателите на „Продължаваме промяната“ преди изборите.

 ГЕРБ имат лукса да имат опозиция с ясни приоритети, предвидими сме. Представете си, ако ГЕРБ ни бяха казали какви са техните 16 приоритета. Ще ги подкрепим, ако ги предложат. Ние ще бъдем една принципна и конструктивна опозиция. ГЕРБ трябва да знаят, че ще кажем „да“ за Еврозоната например, но ще следим за харча на всеки лев. Това заяви Кирил Петков, предаде btv.

При нас дойде информация за купуване на гласове от ГЕРБ и от БСП, това което няма да чуете е, че от ПП сме купували гласове, категоричен е Петков.

Попитан дали се е чувал с президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) във връзка с предложението на Бойко Борисов за съставяне на кабинет, той заяви: Чухме се два пъти по телефона. Нямам съмнение, че намеренията на президента Плевнелиев са искрени, но той е посредник, каза Петков и призова да се сложи край на посредниците в политиката.

„Разговорите ще се водят в парламента“, заяви още Петков. Той каза, че ПП няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, нито ще влезе в коалиция с хората на Борисов. Но депутатите на ПП ще подкрепят всяко действие на нов кабинет, ако отговаря на предложените от тях 16 политики, след които вдигане на пенсиите и минималната работна заплата.

Лидерът на „Продължаваме промяната” Кирил Петков и президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) са разговаряли по телефона във връзка с предложението на Бойко Борисов за съставяне на кабинет. Чухме се два пъти, разкри Петков.

Нямам съмнение, че намеренията на президента Плевнелиев са искрени, но той е посредник, каза Петков и призова да се сложи край на посредниците в политиката. Разговорите ще се водят в парламента, заяви още Петков. Той каза, че ПП няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, нито ще влезе в коалиция в хората на Борисов. Но депутатите на ПП ще подкрепят всяко действие на нов кабинет, ако отговаря на предложените от тях 16 политики, след които вдигане на пенсиите и минималната работна заплата. Според него загубените на изборите 167 хил. гласа се дължат на трудния живот на хората.

„Главната причина е заради проблемите, които заляха и България, и Европа и животът стана по-труден. Не сме разочаровани от избирателите си. Никоя компания не е разочарована от пазара. Осъзнахме, че на много семейства животът е станал по-труден заради инфлацията, високите цени на газа и неща, които не вярвам, че са дело на нашето правителство. Разбирам ги. Видяхме, че избирателната активност падна допълнително.

От „Продължаваме промяната“ са допуснали грешки и най-голямата според Петков може би е коалицията с „троянския кон“ в лицето на „Има такъв народ“. Другата – че всяка партия си имала свое министерство, отговорността падала върху мандатоносителя, а контролът се губил.

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Редакция Нова Вест

Скорошни постове

  • Спонсорирани

Пантофи за детска градина, които всяко дете ще хареса: най-добрите модели

Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…

преди 1 месец
  • Любопитно

Съвсем малка е вероятността да бъде открит живот в Млечния път

Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…

преди 1 месец
  • Любопитно

Как слънчевата радиация влияе на Земята?

Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…

преди 1 месец
  • Свят

Ще се прекрати ли системата all inclusive в Турция?

Една от любимите дестинации на българи може би вече няма да е толкова привлекателна. Отново…

преди 1 месец
  • Свят

Нова гореща вълна ще удари Балканите

Летните горещини продължават. През Западните Балканите ще премине гореща вълна този уикенд, започвайки от Сърбия. …

преди 1 месец
  • Свят

Космически проблем: Може да се наложи на двама астронавти да прекарат месеци извън земното кълбо

Проблемите с безопасността на новата капсула "Старлайнър" на "Боинг" продължават. Заради това все по-възможно изглежда…

преди 1 месец