Ердоган: Може изненадващо да дойдем посред нощ. Отнася се не само за Гърция

1767

„Може изненадващо да дойдем посред нощ“, заяви заплашително президентът на Турция Реджеп Ердоган към Гърция. След това посочи, че това се отнася и към всяка друга страна, която притеснява и атакува Турция. Това се случи по време на международна среща в Прага

Представители на двете страни присъстваха в Прага по време на вчерашна международна среща в подкрепа на Украйна във войната й срещу Русия.

С това Турция и Гърция отново припомниха на всички лошите си отношения.

Двете страни спорят най-вече за правата върху добива на горива в Средиземно море. Договор, който наскоро Анкара подписа с едно от двете враждуващи правителства на Либия, провокира гърците. Според тях това споразумение засяга води, които те смятат за свои.

Египет и Кипър също спорят за права в региона. Турция от друга страна е недоволна, че гърците разположиха американски войски на Лесбос и Самос – два от островите в най-голяма близост до турската територия.

„Отнася се не само за Гърция, но за всяка страна, която ни притеснява или атакува. Казвам им – може изненадващо да дойдем посред нощ. Имайте го предвид и го проумейте. Както вие разбирате за какво говоря, така и те знаят много добре“, заяви Реджеп Ердоган.

По публикацията работи: Пламена Сутева