Бойко Борисов за контактните групи: Отворена е врата за разговори (ВИДЕО)

81

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещение във Вълчи дол, Варненско. Борисов коментира отказа на „Продължаваме Промяната“ от участие в коалиция. Освен това даде коментар и относно контактните групи и други актуални теми

Първото, което Бойко Борисов коментира, бе отказът на „Продължаваме Промяната“ за коалиция: „Това е най-добрият им вариант. Аз ги разбирам. Само да кажа, че или не са ни разбрали, или се правят, че са ни разбрали. Ние нито предлагаме коалиция, нито предлагаме каквато и да е форма на общуване извън това, което е полезно за държавата“.

Лидерът на ГЕРБ обаче изрази оптимизъм, че „ще проработят“ преговорите с контактните групи и че е „отворената врата за разговори“.

„Нормално е след избори всички да сме в различни настроения. Това, което народът показа е, че дава доверието си на ГЕРБ, но не каза ГЕРБ да управлява сам“.

Лидерът на ГЕРБ изтъкна първата важна тема, по която ще се водят разговори. Той добави, че от ПП „много увъртат“ по темата за Украйна, както и че има „нещо двулично“ в отношенията им с БСП.

Втората тема след Украйна, е диверсификацията на газа, отбеляза Борисов.

„Много харесах на „Да България“ слогана: „Нека разумът да надделее, нека сме разумни”. Народът показа, че иска да сме разумни и обединени“, отбеляза още той.

Относно ДПС той заяви: „ДПС е партия, която във всичките неща, които изброиха днес ПП-тата, ще ги подкрепим. Аз съм заявил, че коалиция се прави само със сестрински партии от евроатлантическя блок. Дори математически ние с ДПС и „Възраждане“- нашата пъпна връв е вързана с евроатлантическите партньори. Мога да понеса всякакви удари, не мога такъв да понеса. Защото те ни вярват и знаят, че ГЕРБ е дясноцентристка партия“.

„Ако те искат да са в управлението, нека бъдат в управлението, само че да изпълняват програмата, която всички ще подпишем“, допълни той.

Борисов изтъкна, че контактните групи могат да направят точно този списък от важни за хората, България, военната обстановка в Украйна, за да се гарантира след това сигурността на българското общество.