Ясно е местоположението на най-голямата руска подводница с ядрени торпеда „Посейдон“ (АКТУАЛНИ СНИМКИ)

1112

По последни данни подводницата с ядрени торпеда „Посейдон“ плава близо до Колския полуостров на Руската федерация в Баренцово море. Подводницата „Белгород“ е най-голямата в световен мащаб, конструирана за последните 3 десетилетия

Изглежда, че Русия е преместила най-голямата атомна подводница в света „Белгород“. В последно време в някои световни медии се появиха съмнения, че подводницата е „изчезнала“. Сега от сайта NavalNews разпространиха първи снимки на подводницата над водата, след като преди това излязоха информации, че е тествала изстрелване на торпедо с ядрена бойна глава.

По данни на NavalNews за последно „Белгород“ е изплувала на повърхността в Баренцово море, на север от Колския полуостров.

Когато руските военноморски сили представиха подводницата на официална церемония през юли в град Северодвинск, началникът на флота Николай Тевменов заяви, че плавателната машина ще бъде използвана за научни експедиции и изследвания.

„Белгород“ е най-голямата подводница в света, конструирана за последните 30 години. Тя достига дължина от 184 м, а теглото ѝ е над 30 хил. тона. Може да пренася до 6 торпеда „Посейдон“ с ядрени глави до 100 мегатона, според Американския военноморски институт.

По публикацията работи: Пламена Сутева